Pekka on Helmin rally-toko ja tanssikaveri

17.4.2020

Helmi Kinnunen harrastaa australianlabradoodle Pekan kanssa aktiivisesti. Iloinen kaksikko on edustanut rotuamme hienosti myös kilpailuissa.

1. Mitä harrastat koirasi kanssa? 
Harrastamme ja kilpailemme koiratanssissa ja rally-tokossa.

2. Kuka olet, missä päin Suomea asut ja kuka koirasi on?
Olen Helmi Kinnunen, yksi yhdistyksen aluevastaavista, asun Keski-Suomessa. Koirani on Asterix, tutummin Pekka, kenties ainoa luonnontöpö australianlabradoodle. Pekka on viisivuotias ja kotoisin Laukaasta, Nordic Cobbersin ALD-pentueesta. 

3. Miten harrastus näkyy arjessanne?
Treenaamme säännöllisesti sekä koiratanssia että rally-tokoa kotona ja koirakoululla. Kilpailemme aina, kun sopiva kisa tulee eteen! Lajit tukevat toisiaan hyvin ja monia rally-tokon liikkeitä voi käyttää koiratanssin koreografiassa.

4. Mikä tässä harrastuksessa erityisesti innostaa ja motivoi sinua ja/tai koiraasi? 
Pekka tykkää tehdä töitä ja sillä on hurjan korkea työmotivaatio. Se selvästi nauttii, kun pääsee töihin ihmisen kanssa. Rally-toko on hauskaa yhteistä tekemistä. Koiratanssissa pääsemme puolestaan kunnolla toteuttamaan itseämme, näyttämään temppuja ja tulkitsemaan musiikkia.

5. Onko tämä kilpailulaji? Oletteko kilpailleet ja jopa menestyneet? 
Olemme kilpailleet rally-tokossa alokasluokassa kolmen kilpailun verran ja pisteitä olemme keränneet 98/100, 99/100 ja 98/100, kaikki tulokset ansaitsivat toisen sijan omissa kisoissaan. Koiratanssissa olemme kilpailleet myös kolmen kisan verran ja niissäkin olimme kolme kertaa hopealla. Hopea ei ole häpeä! Koiratanssin freestyle-ohjelmaa esitämme avoimessa luokassa ja heelwork to music-ohjelmaa alokasluokassa. 

6. Milloin ja miten aloititte harrastuksen? 
Aloitimme harrastamisen pari vuotta sitten agilityllä ja vähitellen siirryimme rallyyn ja koiratanssiin. Nyt agility on jäänyt kokonaan harrastuksista pois, kaksi lajia on meille sopiva määrä. 

7. Onko sinulla jatkosuunnitelmia tai tavoitteita tässä harrastuksessa? 
Haluaisin saada Pekasta Suomen ensimmäisen voittajaluokan tanssidoodlen ja kerätä kenties varjovalion arvon! 

8. Kenelle tämä harrastus sopii ja mitä aloitusvaatimuksia siihen on?
Koiratanssi sopii kaikenlaisille koirakoille. Oman koreografian voi muokata omalle ja koiran fysiikalle sopivaksi, eivätkä esim. liikuntarajoitteet haittaa. Yhteinen, iloinen tekeminen on tärkeintä ja matkan varrelta voi opetella uusia temppuja ja lisää seuraamisasentoja. 

9. Onko sinulla ja koirallasi muita harrastuksia? 
Yllä mainitut rallytoko ja koiratanssi. 

10. Kerro jokin muisto tämän harrastuksen parista. 
Teimme kesällä kisareissun Ylöjärvelle. Perjantaina oli kahdet rally-toko-kilpailut ja lauantaina meidän ensimmäiset koiratanssikisat. Se oli Pekan ensimmäinen hotellireissu! Meillä oli yhdessä hauskaa ja matkatkin sujuivat nopeasti parhaassa seurassa.
Pystykuva: Nalletanssi on heelwork to music -kategoriaa. Vaakakuva: freestyleohjelmaa. Alin kuva: Asterix eli Pekka.