AJANKOHTAISTA

Turkinhoito-ohje tekeillä!

Yhdistys tuottaa kuvallisen turkinhoito-ohjeen jäsenilleen. Kuvat on otettu ja ohje on teon alla! Ohjeessa painotetaan turkin kotihoitoa trimmausten välillä ja ohjeet siihen on saatu ammattilais-trimmaajalta.

Rotutapaamiset Sipoossa, Kirkkonummella Turussa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella, Jyväskylässä, Porissa ja Oulussa

 

ALD yhdistyksen rotutapaamisia järjestetään kuukausittain ympäri Suomea, Pääkaupunkiseudulla Sipoossa ja Kirkkonummella sekäTurussa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella, Jyväskylässä, Porissa ja Oulussa

Paikalla on usein kasvattaja ja useita ALD-omistajia koirineen vastailemassa kysymyksiin, joten tervetuloa myös rotuuntutustujat!

Yhdistyksen koiratapaamisissa koirat leikivät turvallisuussyistä ilman pantoja ja valjaita.

 Alueellinen toiminta

TIEDOKSI: ALD ei ole Labradoodle, eli villakoiran ja labradorin sekoitus !

Julkisessa keskustelussa labradoodle ja australian labradoodle aiheuttavat paljon sekaannusta, joten jos on hankkimassa juuri australian labradoodlea kannattaa selvittää ovatko pennun vanhemmat aitoja australian labradoodleja. Hyvä esimerkki jälleen kerran tuosta sekaannuksesta löytyy täältä: 
http://kuono.fi/uusi-muotiotu-syntyy-vanhoja-rotuja-yhdist…/
Suomessa on usein myynnissä labradoodlen (F1 ja F1b) pentuja http://www.keltainenporssi.fi/…/lemmikki…/koirat/search.mec… , joiden vanhemmat eivät välttämättä ole terveystutkittuja eikä tällaiset pennut myöskään välttämättä ole allergiaystävällisiä. Mikäli haluaa oikean Australian Labradoodlen kannattaa huolella tutustua järjestöihin ja kasvattajiin, jotka noudattavat näiden järjestöjen jalostusvaatimuksia, eettisiä ohjeita jne.

Australian Labradoodle ei siis ole villakoiran ja labradorinnoutajan sekoitus vaan vuosikymmenien vastuullisen koirankasvatuksen aikaansaama valloittava ja allergiaystävällinen rotu. Myös ulkomailta pentua ostettaessa kannattaa selvittää koiran suku ja taustat ongelmien minimoimiseksi.

Tässä muutama linkki:
http://www.alaeu.com/
http://www.alfa-europe.org/NL/Lijst_fokkers.htm
http://www.mdba.net.au/index.php
http://ilainc.net/guest/MemberBreederList.aspx
http://www.australianlabradoodleclub.us/…/breeder-members.h…
http://www.laa.org.au/index.php/ala/ala-accredited-breeders

____________________________________________________________________