Turkkityypit

Australianlabradoodlen turkkilaatuja on kaksi, kiharampi ja tiiviimpi wool sekä pehmeä ja lainehtiva fleece. Karvapeite on yksikerroksinen, eli pohjavillaa ei ole. Näin ollen karvaa ei myöskään irtoa kuin vähäisiä määriä harjatessa. Turkki vaatii silti paljon hoitoa, jotta se pysyy kauniina, ja koiran iho terveenä ja allergiaystävällisenä. Liika pesu ei ole hyväksi, vaan useimmiten vedellä huuhtominen riittää.

Hyväksyttyjä värejä on paljon. Yleisimpiä värejä ovat cafe (kahvi), chocolate (suklaa), cream (kerma), black (musta) ja apricot/caramel (aprikoosi/kinuski). Harvinaisempia värejä ovat esimerkiksi chalk (valkoinen), silver (hopea), red (punainen), parchment (pergamentti) ja lavender (laventeli).Villakoiran perimästä tulee ns. haalistumisgeeni, jonka vuoksi monet värit vaalenevat koiran aikuistuessa. Pennun turkin väristä ei siis voida täysin varmasti päätellä, minkä värinen se on aikuisena. Parchment- ja lavender -väriset koirat syntyvät ruskeina, mutta vaalenevat yleensä kahteen ikävuoteen mennessä todella paljon päätyen erittäin vaaleaan ruskeaan ja lilahtavaan harmaaseen.

Nenän pigmentti voi olla musta tai rose. Joissakin väreissä nenän pigmentti vaikuttaa siihen, millä nimellä koiran väriä kutsutaan, esim. aprikoosilla on musta nenä, caramel-värisellä koiralla rose.

 


 

Fleece curly: cafe

 Fleece wavy: cream

Wool: apricot

Wool: black